Tervetuloa Sisäilmakodittomat -blogiin!

Tätä blogia ylläpitää eräs Suomen sisäilmakodittomista eli niistä sisäilmasta sairastuneista, joilla on sairauden tähden asumiseen liittyviä ongelmia ja kokemuksia asunnottomuudesta. Blogissa kerrotaan myös muiden sisäilmasairaiden asunnottomuutta kokeneiden näkökulmia, sillä meitä on monta – Homepakolaiset ry:n arvion mukaan n. 20.000 suomalaista.

Blogin tarkoituksena on tehdä tunnetuksi sisäilmakodittomuuteen liittyviä asioita, kuten lyhyt- ja pitkäaikaista asunnottomuutta, sisäilmasairauden eri muotoja, yhteiskunnan sisäilmakodittomille suuntaamia palveluita sekä kehitystyön uusia tuulia. Lähestymistapa on positiivinen ja toivoa luova.

Tervetuloa seurailemaan Sisäilmakodittomia!

5 Replies to “Tervetuloa Sisäilmakodittomat -blogiin!”

 1. Tervetuloa myös kommentoimaan kaikki aiheesta kiinnostuneet! 🙂

 2. Kiitos tästä tukitärkeästä blogista, jään seuraamaan sitä innolla ja mielenkiinnolla! 🙂

  T. Itsekin sisäilmakoditon

 3. Kiitos asiallisesta ja tärkeästä blogista. Jatkoa myös odottelen.

 4. Kiitos tästä. Meitä on liikaa. Itsekin entinen sisäilmakoditon, toivottavasti en myös tuleva. Mikään ei ole itsesäänselvää, kun ei pärjää enää töissä, ruokakaupassa, kadulla, puistossa,…oikein missään. Aina valittava se pienin paha ja tsempattava uuteen päivään. Otettava iskut vastaan ja iloittava, jos joskus pääseekin vähemmällä.

  Sitten vielä sekin näkökulma, että vaikka olisi koti, jossa asua. Kun ei ole enää työkykyä, ja jo valmiiksi iso okt-laina niskassa. Mistäs maksat ? Tulee ero, kun terve puoliso ei tällaista elämää halua. Vanhemmuus ei siihen lopu kuitenkaan. Mitäs sitten ? Millaista elämää tämä on lapsille ? Ja minkä takia?
  Risumajaanko?

 5. Itse en lainkaan ymmärtänyt, kuinka invalidisoivaa tämä ”tauti” onkaan, ennen kuin muutimme ja vuokrakämppä osoittautui minulle sisäimaltaan sopimattomaksi- nyt on sitten uuden haku käynnissä ja on kyllä vaikeaa sairastaa, kun ei kotiin pystykään menemään pakoon!

Kommentit on suljettu.